Posted by: sifu2b | July 6, 2008

Searching for the truth

Need to figure out how to install windows XP on this laptop with tablet pc capabilities. Luckily Google is on my side. After an hours for searching with various keywords I found this forum, a lot of friendly and helpful guys there (make the long story short):

Reference 1 – tabletpcreview.com Forum (Jump to Post no.39)

I also quick reading to

Reference 2 – Darkgiank.info – Tx1030la HP with Windows XP!, which is in Spanish. No worry, just use translation to English.

and,

Reference 3 – Skyjuice – Dual Booting HP TX1209 Tablet NoteBook

Will let you know how success (or failure) I am later on.


Responses

  1. Walaupun tips yang diperoleh adalah untuk tx1000 series, saya dapati drivers dan perisian yang dicadangkan itu masih sesuai digunakan dalam tx2000 series, terutamanya model tx2032au yang saya miliki sekarang.
    Saya nasihatkan anda download driver dalam fail 215mb itu dulu.

    Saya sedang menyediakan sedikit panduan dalam BM, tetapi tak siap-siap lagi. tengoklah, kalau dah siap saya tetap akan poskan di blog ini sebagai arkib.

  2. any body can help me where can download driver for hp pavilion tx2032au!!!

  3. to Chanzhen,
    if you’re looking for winxp driver, I suggest you visit that 3 URLs on this post. I myself have downloaded the drivers based on their suggestions. As far as i know, tx2032au user can use tx1000 series driver since their hardwares were similar. However, should you looking for updated vista driver, i suggest you look at the http://www.hp.com for up-to-date drivers, if any. For win xp driver, just download the tx1000 series, will suffice.

  4. sifu, saya dah try install yang touchscreen driver dia… but, takleh pakai.. touch screen dia tak berfungsi.. ada driver lain lagi tak?? coprossesor driver takleh unzip coz dia ada password.. ada password dia tak??

  5. Braynumb,
    password utk coprocessor tu sebenarnya ada dimaklumkan dalam forum tersebut (http://forum.tabletpcreview.com/showpost.php?s=0e43defa7fa1ab7331b07ae0e387a099&p=86955&postcount=39), tapi tak apa sifu copy-paste ke sini.

    4) Co-Processor Driver (This zip file has a password on it which is darkgiank.info)

    Tentang touch screen, adakah anda dah ikuti arahan ini? Sekali lagi sifu copy-paste supaya Braynumb maklum perkara ini,

    2) The touch screen driver works very well. During installation you will be prompted to activate the driver for a PS/2 interface touchscreen. DO NOT ACTIVATE IT. The touchscreen has a USB interface. Along with the driver the software that comes with it (TouchKIT) is fantastic. You will need to do a 4 step calibration. When you see the X mark on the 4 corners of the screen, you have to press and hold the stylus till the X mark moves to the next corner. This is much much more reactive than the touchscreen in Vista. It works great.

    Setakat pengalaman sifu, sifu berjaya memasang semua untuk windows XP terus, mungkin sebab sifu ikuti urutan yang dicadangkan.

    1. Mulakan dengan Chipset / Processor
    2. Audio
    3. Communications
    4. Misc
    5. Access Software

    Sifu pun tak tahu sebenarnya mana yang betul atau mana bahagian yang meyebabkan masalah, tetapi memandangkan sifu lakukan mengikut urutan seperti dalam forum itu dan membaca dahulu semua nota yang ditulis, maka sifu berjaya sejak mula lagi.

    Oleh itu sifu cadangkan awak uninstall dahulu driver touchscreen itu, pastikan JANGAN ACTIVATE, pilih USB interface dan bukannya port PS/2.

  6. sifu….sayapun memiliki laptop yang sejibik dengan sifu.dan sayapun nak gunakan xp pada laptop tersebut.so…kalau boleh nak mintak tolong sifu bagi drivernya mengikut urutan yang dicadangkan tadi.diharap sifu boleh tolong k.tq

  7. Zainalubna,
    Awak cuba ikuti urutan seperti dalam reference 1 seperti di atas. saya berjaya melakukannya setelah mengikuti SEMUA TIPS di dalam post 39 seperti link di atas itu.

  8. Boleh download dari lamanweb Microsoft sendiri. Perisian ini didatangkan terus utk Windows XP TabletPC edition, tetapi pengguna XP biasa lain juga boleh download dari situ.

  9. sifu,macam mana saya nk download driver ni. linknya dh x boleh guna


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: